eldígoras

noticias culturales

Cartel del documental Diario Argentino.

Circuit Català de Cinema Digital estrena el film documental "Diario Argentino"

 

  > bnc

 

El proper divendres 4 de maig de 2007, el Circuit Català de Cinema Digital (CCCD) i Benecé programen a les sales de comarques el film documental Diario Argentino dirigit per Lupe Pérez García i produït per Impossible Films i Rizoma.

El documental es podrà veure a partir del 4 de maig a Mollerussa, La Seu d'Urgell, Berga, Palamós i Lleida, i del 18 de maig a Girona i Roses.

El film, que es va estrenar el passat 13 d'abril només a Barcelona, es podrà veure a 7 localitats més, entre les quals destaquem Giron a i Roses, les 2 noves sales d'exhibició que s'han incorporat al CCCD, que ja comptava amb les sales de Mollerussa, La Seu d'Urgell, Berga, Palamós i Lleida.

Lupe y su madre caminando

La programació de Diario Argentino forma part de l'estrena mensual del Cicle de Cinema d'Autor del CCCD que continua amb la seva aposta per l'exhibició del cinema d'autor. Un dels objectius d'aquest circuit és trencar la capitalitat i la temporalitat i fer que les pel·lícules arribin a les sales comarcals en un temps rècord des de l'estrena. D'aquesta manera també s'aconsegueix una millor amortització de les produccions catalanes i s'ajuda a la consolidació del sector.

Sinopsis:

Lupe, una argentina emigrada a Catalunya durant la crisi del 2001, viatja quatre anys més tard a Mar del Plata per visitar la seva mare durant unes curtes vacances. A causa d'una dislèxia lleu, la Lupe no pot diferenciar l'esquerra de la dreta, i les petjades de la memòria impreses en aquest viatge l'obliguen a buscar les causes del seu problema fora de la psicologia i l'anato mia: la desorientació que pateix pot provenir de la història recent de l'Argentina. Una història personal que es dibuixa a l'ombra d'una altra de col·lectiva, ambdues profundament dislèxiques.

Lupe PrezDiario Argentino és una iniciativa del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra.

Per gestionar una entrevista amb Lupe Pérez, contacteu amb nosaltres.

Dossier DIARIO ARGENTINO (pdf, en castellano)

http://www.diarioargentino.net/

Sílvia Bel - Premsa Benecé
Passatge de la Tona, nº 10 · 08023 Barcelona
e-mail: comunicacio@benece.es · Tlf. 93 284 07 19

Isaac Martínez Castro - Circuit Urgellenc, S.A.
Tfon: 973-610519 Fax: 973-610337
http://www.circusa.com

 

eldígoras.com - regreso a la página principal
eldígoras.com  |  Sobre Eldígoras  |  Mapa del sitio  |  Accesibilidad  |  Política de privacidad  |  Aviso Legal  |  Contacto  |  © 2001 Fco. Javier Cubero  |  principio de la página

 .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .